İber Peynir
İber peynirleri, inek, koyun ve keçi sütü karışımından yapılan preslenmiş hamur peyniridir. 28 Şubat tarihli 262/2011 sayılı Kraliyet Kararnamesi'nin Ek I'in 4. bölümünde belirlenen oranlara göre, "İber" adıyla satılan tüm peynirler, aşağıdaki oranlarda taze sütle üretilmelidir: maksimum %50 inek sütü, minimum %15 keçi sütü ve minimum %15 koyun sütü.
Yıl boyunca üretilmektedir. Yarı olgun ve olgun peynirleri olgunlaşma süresine göre ayırıyoruz. Yarı olgun peynirin olgunlaşma süresi bir ila üç ay arasındadır, preslenmiş hamur, kompakt ama kapalı olmayan bir yapıya sahiptir, kesitinde küçük boşluklar bulunur ve üç süt karışımından dolayı sarımsı bir renge sahiptir. Olgun peynirin olgunlaşma süresi üç ila altı ay arasındadır.
Tüm peynirlerimiz katkı maddesi içermeden ve lizozim, natamisin ve sorbatlardan arındırılmış olarak üretilmektedir.
Gluten içermez.